Вучји вир

аутор: Јелена Ивановић датум: 01/03/2016 у: Извештаји |

Оњег

Двадесет расположених планинара је поранило у недељу 21.02.2016.год. и кренуло у авантуру по оближњем крају (Крушевица-Брајковац). Дестинација Вучји вир – мали стеновити кањон, дубине 7-8 м, са неколико малих слапова у дужини 20-30 м и мањим вировима. Укупна дужина стазе 14,5 км.

 
Кренуло се у 7:00 часова аутобусом из Лазаревца до Крушевице. На раскрсници у Крушевици где смо изашли из аутобуса, кренули смо на Крушевачки вис- 376 мнв са ког се пружао диван поглед- северне планине Букуља, Космај, Авала и јужне планине од Рудника, Сувобора, Маљена, Повлена и Медведника. Ту смо направили краћу паузу  како би уживали у дивном погледу јер јутро је било ведрo, сунчано.
 
Полако смо кренули даље, сишли до реке Оњег, стеновитог корита, шумовите стрме обале. У самом кориту Оњега постоји извор „киселе воде“. Направљена је пауза од пола сата, да се поједе и попије нешто. И даље нас прати лепо време. Наредних 5 км се ишло коритом Оњега кроз недирнуту природу. Коначно стижемо до Вучјег вира. Правимо пар фотографија и настављамо шетњу занимљивим пределом.
 
Крај ове занимљиве шетње је био где друго него у кафаници у Брајковцу, близу аутобуске станице. Имали смо двадесетак минута до поласка што смо искористили да попијемо кафу, сок, пиво, шта је ко хтео. Планинар Слободан Јовичић, који живи у Брајковцу, нас је позвао у госте на домаће пециво, тако да је једна група планинара то и учинила. Нисам била у тој групи која је одлучила да иде у госте, али могу вам рећи да су утисци одлични. Домаће пециво укусно, домаћица прави разне врсте обичног и интегралног пецива за продају па ко воли нек изволи.
 
Морам поменути да су нам се у овој шетњи придружили нови, будући чланови, љубитељи природе, што нам је изузетно драго и надамо се да ће их бити још.

И тако се завршила још једна шетња по разноликом нашем крају. Радујемо се сваком следећем дружењу са старим а и будућим члановима.

Share

Comments Closed

© 2011-2022 Планинарско друштво „ВИС” Лазаревац Сва права задржана.