0

Легендарни извештај II

аутор: Ранко Радашиновић датум: 15/03/2011 у: Лично |

Овај извешта је, у изворном облику, прочитан на састанку неколико дана после описане акције. Ради очувања интегритета текста, уредник је на њему извршио само „козметичке“ поправке, које су настале због преношења са рачунара на рачунар са различитим подешавањима. Сачуван је оригинални језички склоп аутора, који се труди да сачува од заборава архаизме и локализме у нашем говору. Писан је великим словима да би га могао прочитати, заборавио је наочаре. Прилог објављујемо са дозволом аутора.

ИЗВЕШТАЈ СА АКЦИЈЕ ТАРА – МОКРА ГОРА

АКЦИЈА ЈЕ ОДРАЂЕНА … .ТРАЈАЛА ЈЕ ТРИ ДАНА.  ПЕТАК, СУБОТА И НЕДЕЉА. ПРВОБИТНО ЈЕ БИЛА ПЛАНИРАНА ДА ТРАЈЕ ПЕТ ДАНА, АЛИ ЗБОГ ОБЈЕКТИВНИХ ОКОЛНОСТИ ЈЕ СКРАЋЕНА НА ТРИ. АКЦИЈУ ЈЕ ЗАПОЧЕЛО 7 ЉУДИ А ЗАВРШИЛО ЈЕ 11. КАО ПРЕВОЗНА СРЕДСТВА КОРИШЋЕНИ СУ ВОЗ, АУТОБУС, ПРИВАТНА КОЛА И ТАБАНИ

ПЛАНИРАНО ЈЕ:

  • ОБИЛАЗАК ШАРГАНСКЕ ОСМИЦЕ – ОДРАЂЕНО
  • ПРИЖЕЉКИВАН СУСРЕТ СА КУСТУРИЦОМ – ЖЕЉА СЕ ИСПУНИЛА КАО У ШОЉИ ОД КАФЕ
  • ПЕЊАЊЕ НА ВРХ ЗБОРИШТЕ 1544М – ПОПЕТО
  • НИЈЕ ПЛАНИРАНО ГУБЉЕЊЕ ФОТОАПАРАТА – АЛИ ЈЕ И ТО ОДРАЂЕНО И НАЂЕНО И ТО ДВА ПУТА
  • ПРЕЛАЗАК СА ТАРЕ (ИЗ МОКРЕ ГОРЕ) НА ЗЛАТИБОР ПРЕКО ВИОГОРА И УКРЦАВАЊЕ НА ВОЗ ЗА ЛАЗАРЕВАЦ – УРАЂЕНО ДЕЛИМИЧНО (УРАДИЛИ ГОЦА, МИЛКА, ЈУГА И РАЈА), А ОСТАЛИ СУ БИЛИ “ОБЈЕКТИВНО“ СПРЕЧЕНИ. СПЕЦИЈАЛНУ ЛОГИСТИЧКУ ПОДРШКУ НАМ ЈЕ ПРУЖИО МОЈ ЦИЈЕЊЕНИ КОЛЕГА ГВОЗДЕН МИКОВИЋ И ЊЕГОВА МАЈКА, ТЕ СМО ИМ СВИ ЗАХВАЛНИ ЗБОГ ТОГА ЈЕР СМО СВО ВРЕМЕ БИЛИ СМЕШТЕНИ У ЊИХОВОЈ КУЋИ (НЕКО У КУЋИ НЕКО У СЕНАРИ, АЛИ СЕ НИКО НИЈЕ ЖАЛИО, СЕМ МИЛКЕ КОЈА ЈЕ У ОЛУЈНОЈ НОЋИ ИЗМЕЂУ СУБОТЕ И НЕДЕЉЕ ПРОКИСЛА.
  • ЈОШ ЈЕДНОМ МЕШТАНИНУ МОКРЕ ГОРЕ ДУГУЈЕМО ЗАХВАЛНОСТ ЗА ПОМОЋ У ПРОНАЛАЖЕЊУ ПУТА ОД МОКРЕ ГОРЕ ДО СЕМЕГЊЕВА. ЧОВЕК СЕ ЗОВЕ ПОПАЈ. НАИМЕ ПРЕМА ОПИСУ КОЈИ НАМ ЈЕ ОН ДАО УЗ ПИВО ИСПРЕД ПРОДАВНИЦЕ И НЕШТО МАЛО ПОМОЋИ КОЈУ НАМ ЈЕ ПРУЖИО********** НА ГУШТЕРИЦАМА, МИ СТИГОСМО У СЕМЕГЊЕВО. ПРОЂОСМО ГА УЗДУЖ И ЗА ДИВНО ЧУДО СТИГОСМО НА ЖЕЛЕЗНИЧКУ СТАНИЦУ ЗЛАТИБОР, СКОРО САТ ВРЕМЕНА РАНИЈЕ. КАКАВ ЈЕ ТО БИО УСИЉЕНИ МАРШ ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ КАКО МОЖЕМО БРЗО ДА ХОДАМО. КАД МАЛО БОЉЕ РАЗМИСЛИМ И НЕ ЧУДИМ СЕ, ЈЕР НИТИ СМО ЗНАЛИ КОЛИКО ЈЕ ТАЧНО САТИ, НИТИ КАД У СТВАРИ ИМАМО ВОЗ. МА БИЛО ЈЕ ТУ ЈОШ КОЈЕШТА АЛИ АКО ПОЧНЕМ ОПЕТ ЋУ НАПИСАТИ РОМАН.

С ПОШТОВАЊЕМ,

ПОДНОСИЛАЦ ИЗВЕШТАЈА, ЛИЦЕ ЗАДУЖЕНО ЗА ЛОГИСТИКУ, ОРГАНИЗАЦИЈУ И СВЕ ГЛУПОСТИ КОЈЕ СУ СЕ ПРЕ ИЛИ КАСНИЈЕ ДЕСИЛЕ

 ДРУГ РАЈА

Share

Коментари:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

© 2011-2022 Планинарско друштво „ВИС” Лазаревац Сва права задржана.