Дебело брдо

аутор: Јелена Ивановић датум: 08/02/2016 у: Извештаји |

 
Дебело брдо је превој на планини Повлен. Налази се на надморској висини од 1.094 м. Ту се налази планинарски дом ПСД „Маглеш“ из Ваљева, који радо прима у госте сваког ко се нађе на том путу. Као што то бива сваке године и ове године је одржано традиционално зимско окупљање планинара на Дебелом брду у поменутом планинарском дому у организацији ПСД „Ћира“ из Лајковца коме су се придружили планинари ПД  „Вис“ из Лазаревца, ПСД  „Цер“ из Шапца и ПД  „Победа“ из Београда.
Педесетак планинара се дружило претходног викенда уз музику, шетњу, кисели купус и чорбаст пасуљ који је био првокласан иако је промењен кувар

У петак 29.01.2016.год. предвече се стигло у дом, након смештаја у собе кренуло је дружење планинара уз музику.
Субота 30.01.2016.год. је била резервисана за шетњу по прелепим пределима ваљевских планина. Направљена је пешачка тура од 30-ак км на релацији Дебело брдо-Јабланик-Медведник-Јабланик-Дебело брдо. У једном дану у зимским условима су освојене две планине: Јабланик (1.275 мнв) и Медведник (1.247 мнв). У повратку је посећен Крушиков дом на Медведнику.

Јабланик,1274 мнв

Медведник 1247 мнв

По завршетку пешачке туре, у дому где смо били смештени нас је чекао чорбаст пасуљ и кисели купус. Након вечере је кренула забава уз уживо музику.У недељу 31.01.2016.год. је било разноврсно, неко је могао остати у дому да прати финални меч Ђоковић-Мареј (Аустралијан опен) а неко је могао ићи у лагану шетњу од 6 км (у оба правца) до Пашине равни која се простире између две мање речице, Трешњице на западу и Рогачице на истоку.
   
Око два поподне полако је почело паковање за повратак кућама. Направљена  је заједничка фотографија свих учесника за дуго сећање још једног дивног дружења.

 

Share

Comments Closed

© 2011-2022 Планинарско друштво „ВИС” Лазаревац Сва права задржана.