Рајац

аутор: Маја Рaдовић датум: 30/06/2016 у: Извештаји |

 
Еуфорично и са пуно задовољства смо планирали шетњу Рајцем, међутим тог недељног јутра смо били све осим задовољни. Јутарње изненађење су нам приредиле изузетно неповољне временске прилике, сиво небо и киша, јесен се некако умешала у наше позно пролеће. Помало скептични кренули смо пут Рајца.

   
Шетњу смо започели опремљени кабаницама и кишном обућом , а временске прилике су одлучиле да испрате расположење планинара, па су биле све боље и боље и пар сати након доласка добили смо оно што смо желели, диван , сунчан дан и идеалну температуру.
Упутили смо се ка војној касарни путем за Горњи Милановац. Диван видик нас је пратио целим путем. Успели смо да угледамо Космај, Букуљу , Авалу и Рудник у даљини.
   
Са асфалта смо убрзо завршили на предивној шумској стази. Одушевљени изгледом стазе и лепотом шуме, уживали смо у сваком кораку пажљиво ослушкивајући шум дрвећа.
Пристигли смо до извора у шуми , где смо се усликали и направили прву паузу.
   
Нисмо журили , трудили смо се да уживамо у сваком моменту.
Даље смо наставили благо зараслом стазом кроз шуму и тај део пута је био права авантура. У колони, пробијали смо се кроз жбуње, растиње и оборено дрвеће. На крају стазе сачекао нас је Планинарски дом.
Нисмо се заустављали већ смо наставили ка водопаду Црквине.
Спуштали смо се уском стазом , и што смо дубље залазили у шуму, све се јаче чуо жубор воде.
   
 Водопад и прелепа природа око њега су нас фасцинирали. Ледена вода која се пробијала кроз стену и настављала пад низ камењар нам је послужила и као добро освежење. Окупили смо се око воде, одмарали се и фотографисали . Никоме се није одлазило са овог дивног места.
Планирана је била и шетња до Сувобора, међутим није било довољно времена, па смо је оставили за неки наредни долазак на ову предивну планину.
   
Share

Comments Closed

© 2011-2022 Планинарско друштво „ВИС” Лазаревац Сва права задржана.