Острвица 2013

аутор: Славко Ивановић датум: 10/05/2013 у: Извештаји |

 

Већ годинама, тако да је то постао део традиције у организацији П.Д. „ВИС“ Лазаревац крећемо пут Острвице и сваки пут на Велики петак, никад временски каснији ни зеленији.

   
      Група је нешто малобројнија него обично, нас двадесет двоје, због тога што је акција пала усред вишедневних празника а и најаве могућег лошег времена. Међутим, доброг расположења и воље није недостајало. Чак се испоставило да је време било идеално за шетњу и успон, са температуром до 25° Ц, са мало сунца и мало више облака и са ветрићем који је пријатно пиркао и што је најважније без кише која на оваквом успону може донети разне проблеме.
   
 Превозом до Варница па пут под ноге. Уз неколико краћих одмора и ево нас на врху, на 758 метара надморске висине. На врху заслужен одмор, окрепљење и задивљени погледи на све стране. И обавезно сликање. Силазак протиче очекивано и сакупљамо се у подножју.
   
    Акција још није готова. Настављамо даље, право на југ. Циљ је подножје Рудника, Брезовица, Породица бистрих потока. Уживамо пешачећи а са стране све зелено и уцветало. После сат времена хода стижемо.
   
   Дочекује нас господин Божидар Мандић, оснивач комуне Породица бистрих потока још далеке 1977. године, књижевник, ликовни истраживач и театролог. Време на тренутак стаје. Уместо вреве, брзине и електронске комуникације свакодневно присутне у нашим животима, мир и тишина. И додир, са природом, са уметношћу, са емоцијама, са после толико година оствареном идејом и њеним оснивачем. Видети нешто различито и замислити се.
 IMG_6711  
   Пријатно проведена два сата са домаћином и његовим гостима, топле речи на растанку, па назад. У даљини се види Острвица. Акција се ближи крају.
   
Трећи је дан маја 2013.
 
 И наставиће се.   Учесник акције: Славко Ивановић

 

Share

Comments Closed

© 2011-2022 Планинарско друштво „ВИС” Лазаревац Сва права задржана.