…И ОКРЕНУСМО ПЕДАЛУ

аутор: Мирко Ђурић датум: 12/06/2013 у: Бициклизам, Извештаји |

Традиционални излет у природу на који се иде бициклима „Окрени педалу“ у организацији ПД „Вис“ одржан је по тринаести пут у суботу 8-ог јуна.

   
Око двестотине учесника, углавном деце узраста од 10-14 година, којима је овај излет првенствено и намењен, возило је на релацији – плато испред Скупштине Градске Општине Лазаревац – ОШ Јунковац . Дужина стазе била је нешто преко 19,5 км и пређена је за 1h и петнаест минута. У Вреоцима и В. Црљенима колони су се прикључили учесници из ових места, а у Јунковцу су чекала деца из Миросаљаца и Јунковца.
   
Као што су из ПД „Вис“ прошле године обећали, у школском дворишту постављена је стена за вештачко пењање, а као новина демонстрирана је техника премошћавања ужетом деце у дужини од тридесетпет метара. Као и обично, деца су стену напуштала само да би се накратко одморила и окрепила сендвичима и соковима.
   
Веома лоша временска прогноза није утицала на организаторе и учеснике, па се изрека „Срећа прати храбре“ још једном показала као тачна. Заправо, време је било идеално ако се изузме краћи пљусак негде око 15h, али и он је ишао на руку учесницима јер је покупио прашину са пута, а и организаторима који су тек тада успели да децу одвоје од стене и правовремено их одморе и припреме за повратак.
   
У повратку се возило нешто брже тако да је колона бициклиста у Лазаревац стигла за 1h и десет минута. Опште расположење након окончаног излета недвосмислено говори: ВИДИМО СЕ ДОГОДИНЕ!
   
   
   
 
   
  Мирко Ђурић

Аутор фотографија:  Радован Чакардић

Share

Comments Closed

© 2011-2022 Планинарско друштво „ВИС” Лазаревац Сва права задржана.